Wie goed zichtbaar is, wint!

Tijdens deze donkere dagen van het jaar, is het bijzonder belangrijk dat je als (auto)bestuurder extra aandachtig bent voor voetgangers en fietsers, maar zij kunnen er op hun beurt voor zorgen dat ze extra zichtbaar zijn. Dat doe je door – natuurlijk! – steeds met je fietsverlichting aan te rijden, maar reflecterende kledij is ook een must! Zo’n fluohesje is een gemakkelijke manier om je extra zichtbaar te maken in het verkeer. Of voorzie (ook) een helm met reflecterende elementen. Een dubbele win!

Op onze school hechten we veel belang aan verkeersveiligheid. In oktober zijn we gestart met een campagne op school en op onze Facebookpagina om leerlingen, ouders en leerkrachten op te roepen om zichzelf extra zichtbaar te maken als ze de weg opgaan.

De eerste “fluoactie” in oktober leerde ons dat zo’n 21% van onze leerlingen extra zichtbaar naar school komen.

Vandaag werd er een tweede actie georganiseerd aan de schoolpoort. Wie een fluorescerend accessoire droeg, kreeg een briefje om deel te nemen aan een winactie. Uiteindelijk konden er 121 briefjes uitgedeeld worden wat overeenkomt met zo’n 18% van de leerlingen… Uit deze deelnemers werden Paulien (1oW), Thorne (1aW) en Ella (1oW) geloot. Deze leerlingen wonnen een cadeaubon!

Het resultaat van deze FLUOACTIE laat – jammer genoeg – een daling zien ten opzichte van de vorige actie. Er is duidelijk nog een hele weg te gaan om die overige 82% te motiveren om – voor hun eigen veiligheid – zich goed zichtbaar te maken op de weg.

Wie nog niet helemaal overtuigd is, bekijkt best even onderstaand filmpje!