Runner-up Homo Universalis

De homo universalis is het Latijn voor de universele mens. Het is een uitdrukking waarmee een persoon (M/V/X) wordt bedoeld die al zijn talenten en vaardigheden ontwikkelt, dus bijvoorbeeld een goed atletisch lichaam, maar ook een scherp verstand en bekwaamheden op veel gebieden, met name in de kunsten.

Dat binnen SILA héél veel mensen deze eigenschappen in zich hebben, staat buiten discussie.

Maar… er is er ééntje die dit voor heel Vlaanderen heeft kunnen laten zien, en dat is SILA-leerkracht Yannick Peetermans. Hij nam het in 99 proeven op tegen evenveel tegenspelers. Keer op keer liet Yannick zien dat enkel hij deze titel verdient. Een bloedstollende finale – we trillen nog altijd na – besliste hier jammer genoeg anders over waardoor Wout met de titel ging lopen.

Met opgeheven hoofd mag Yannick de finale echter verlaten als onze winnaar van Homo Universalis. Een prachtige runner-up!

De afgelopen weken leefden de leerlingen van SILA enorm mee met de prestaties van de LO-leerkracht. Op de finaledag was de spanning natuurlijk extra groot. De teleurstelling was dan ook enorm toen de leerlingen wisten dat ze dé ontknoping, in tegenstelling tot de andere afleveringen, pas ’s avonds konden zien…