Red Devils Day

Het was geen alledaagse schooldag vandaag bij de SILA Middenscholen Westerlo en Oosterwijk. Onze nationale voetbalploeg speelde vanavond immers z’n laatste en zéér belangrijke groepswedstrijd tegen Kroatië.

Een opvallend groot aantal leerlingen en leerkrachten verscheen vandaag in zwart-geel-rode outfits en tricolore accessoires op school, al werd er ook een zeldzame Kroatische vlag gespot. Dit niet alleen om onze Rode Duivels aan te moedigen na het zevende lesuur, maar ook om voor de leerlingenteams (of toch het leerkrachtenteam?) te supporteren tijdens de middagpauze.

de wedstrijd België – Kroatië moest immers het orgelpunt worden van een heuse ‘Red Devils Day’.

In de sporthal van de SILA Middenschool Westerlo namen eerst twee leerlingenteams het op tegen een “all-star” leerkrachtenteam. De spanning werd enkele dagen geleden al gevoelig opgebouwd door de plechtige loting van de leerlingenteams en de officiële persconferentie daags voor de wedstrijd. De strijd tussen de teams was heroïsch te noemen – en de 12de man stond overduidelijk aan de kant van de leerlingen – maar uiteindelijk trokken de leerkrachten toch twee keer aan het langste eind…

Nadien volgden zo’n 400 mensen in de SILA Middenscholen van Oosterwijk en Westerlo de wedstrijd België – Kroatië op een groot scherm. De leerlingen werden eerst op een hotdog getrakteerd. Misschien om de pijn van een eventueel verlies toch al wat te verzachten?

Voor de wedstrijd, tijdens de rust en na afloop werd er ook aandacht besteed aan de mensenrechtenschendingen in Qatar.

Via een QR-code werden de leerlingen ingelicht over zes dingen die ze absoluut moesten weten over het WK en Qatar: https://cdn.me-qr.com/pdf/11040408.pdf

De sfeer zat goed, er werd luidkeels gereageerd op de stevige kansen die de Rode Duivels niet afmaakten en hier en daar was er toch een traantje te bespeuren na het laatste fluitsignaal. De brilscore was immers niet voldoende om door te stoten naar de volgende ronde…

Een domper op de feestvreugde na een fantastische schooldag…