Kraanvogels For Life

De zomer van 2022 was geen mooie of normale zomer voor Paulien Dekort, een leerling uit het eerste jaar van de SILA Middenschool Westerlo. Paulien moest toen een ingrijpende operatie ondergaan naar aanleiding van de bijnierkanker die bij haar werd vastgesteld.

Enorm pittig, maar Paulien liet zich er niet door doen. Tijdens die zomer heeft ze meer dan 1.000 kraanvogels ontvangen. Dit is een oud Japans gebruik om iemand geluk en gezondheid toe te wensen. “Een deel ervan hebben we gebruikt in onze woonkamers en de slaapkamers van Paulien. Toch bleven er nog heel wat mooie kraanvogels over,” aldus haar ouders. “Voor Paulien en ons is het vooral een krachtig symbool van strijd, niet opgeven en uiteraard geluk en gezondheid dat we iedereen toewensen.”

Paulien kwam toen zelf op het idee om deze kraanvogels te verkopen voor ‘Kom op tegen Kanker’ en ‘Think Pink’ in het kader van De Warmste Week. De kraanvogels werden per 5 verkocht voor 2,50 euro. Vanaf 20 kraanvogels werden ze aan een mooi stokje geleverd.

De verkoop werd een groot succes: op drie dagen tijd was Paulien helemaal uitverkocht!

Er werden zelfs extra plooimiddagen ingelast om zo toch aan de grote vraag te voldoen.

Ook de leerlingen en leerkrachten van de SILA Middenscholen Westerlo en Oosterwijk hebben hun steentje bijgedragen. Tijdens de lessen keuzegedeelte in o.a. 1pW, 1oW en 1qW werd er volop geregen om de kraanvogels per 20 stuks aan de takken te bevestigen. In Oosterwijk werden er ook nog extra kraanvogels geplooid door 1aO, 1bO en 1dO en ook de leerlingen van 2cW en 2eW hebben meegeholpen.

Tijdens De Warmste Week werd Paulien uitgenodigd om haar actie voor te stellen bij Het Warmste Huis in Hasselt.

Daar heeft Paulien onthuld dat de verkoop van de kraanvogels meer dan 700 euro heeft opgeleverd!

Een knap resultaat!

Meer informatie over haar actie kan je vinden op de Facebookpagina “Pauliens Kraanvogels“. Hieronder tonen we enkele beelden van het rijgen en plooien van de kraanvogels bij de SILA Middenscholen Westerlo en Oosterwijk.