Deze goede doelen steunt Sila Westerlo tijdens De Warmste Week

Dit schooljaar zetten alle scholen van Sila Westerlo zich nog harder in voor De Warmste Week. Op alle vestigingsplaatsen worden acties ten voordele van Music for Life georganiseerd! Ondertussen hebben ook de leerlingen van onze scholen kunnen beslissen naar welke goede doelen de opbrengsten van de verschillende acties zullen gaan.

Zondag 24/11 – SILA URBAN TRAIL / De Warmste Markt / Het Warmste Café (Sila Bovenschool en Middenschool Westerlo)

444 leerlingen hebben voor de vakantie gestemd voor de goede doelen waar de opbrengsten van de Sila Urban Trail, Het Warmste Café en De Warmste Markt naartoe zullen gaan. Uiteindelijk werd gekozen voor To Walk Again, Zero Plastic Rivers vzw en Poezencentrale Mol.

To Walk Again betekent hoop op een actieve toekomst met mogelijkheden in plaats van beperkingen. De organisatie biedt kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke beperking (en hun entourage) laagdrempelige en aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten aan via (eigen) aangepaste accommodatie en materialen. To Walk Again biedt daarnaast een uniek en innovatief revalidatieconcept aan. Op basis van hoogtechnologische apparatuur (zoals de staprobot) verlegt ze de fysieke, medische en mentale grenzen van mensen met een fysieke beperking.

In de strijd tegen de “plastic soep” zet Zero Plastic Rivers vzw alle middelen in om de plasticvervuiling van rivieren drastisch te verminderen. De voornaamste middelen hiervoor zijn preventie en het verwijderen van plastic vervuiling vooraleer die in zee terecht komt. Hiervoor heeft de organisatie een doelgericht programma opgezet in samenwerking met de academische wereld, overheid, bedrijven en burgers.

Poezencentrale Mol zet zich in voor de opvang van zwerfkatjes en gedumpte huiskatjes in nood. De katjes komen bij opvanggezinnen in huis. Als de katjes gezond en volledig in orde zijn, gaat de organisatie op zoek naar een gouden mandje voor hen.

Vrijdag 20/12 – De Warmste Kerstmarkt (Sila Middenschool Westerlo)

Naar jaarlijkse traditie organiseert de Sila Middenschool Westerlo “De Warmste Kerstmarkt” op de laatste dag voor de kerstvakantie. Deze kerstmarkt wordt georganiseerd door de leerlingen en leerkrachten van de school, maar iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij de verschillende kraampjes van de klassen. Vorig jaar bracht deze kerstmarkt maar liefst 5.000 euro voor Brotherhood Aarschot vzw!

Ook dit jaar mocht de leerlingenraad beslissen naar welk goed doel de opbrengst van de kerstmarkt zal gaan. Hun keuze is dit jaar gevallen op MPI Oosterlo vzw.

MPI Oosterlo vzw is een dynamische organisatie binnen de sector voor personen met een verstandelijke beperking. De organisatie biedt een grote verscheidenheid aan ondersteuningsvormen in alle domeinen van het leven: wonen, werken, leren, vrije tijd, sport en cultuur. Meer dan 300 cliënten, zowel kinderen, jongeren als volwassenen met een verstandelijke beperking, al dan niet met bijkomende problemen, krijgen hier gespecialiseerde ondersteuning.

Vrijdag 20/12 – Het Warmste oudercontact (Sila Middenschool Oosterwijk)

De Sila Middenschool Oosterwijk gaat dit jaar een extraatje organiseren voor de leerlingen, ouders en leerkrachten tijdens het oudercontact voor de kerstvakantie. Tijdens “Het Warmste Oudercontact” kan iedereen genieten van verschillende lekkernijen ten voordele van De Warmste Week.

Meer informatie over de verschillende acties kan je vinden op www.silaforlife.be

Inschrijven voor de Sila Urban Trail kan via www.silaforlife.be/inschrijven