Kerstmarkt For Life t.v.v. MPI Oosterlo

Ook dit schooljaar organiseert de leerlingenraad van de Sila Middenschool Westerlo (i.s.m. alle tweedejaars, de leerkrachten en het ondersteunend personeel) tijdens de laatste dag voor de kerstvakantie een Kerstmarkt For Life op de speelplaats van de school en dat ten voordele van De Warmste Week, de benefietactie van Studio Brussel.

De afgelopen jaren bracht deze kerstmarkt al heel wat geld op voor verschillende goede doelen waaronder Vecarfa, het Kinderkankerfonds, Make-A-Wish, Villa Rozerood en Brotherhood Aarschot vzw.

Dit schooljaar heeft de leerlingenraad gekozen om de opbrengst van de kerstmarkt te schenken aan MPI Oosterlo vzw.

MPI Oosterlo vzw is een dynamische organisatie binnen de sector voor personen met een verstandelijke beperking. De organisatie biedt een grote verscheidenheid aan ondersteuningsvormen in alle domeinen van het leven: wonen, werken, leren, vrije tijd, sport en cultuur. Meer dan 300 cliënten, zowel kinderen, jongeren als volwassenen met een verstandelijke beperking, al dan niet met bijkomende problemen, krijgen hier gespecialiseerde ondersteuning.

Iedereen is op vrijdag 20 december 2019 tussen 10u00 en 11u30 welkom op de speelplaats van de Sila Middenschool Westerlo om te genieten van een heerlijk (winters) hapje, drankje, spelletje en theatervoorstelling. Of kom bij onze Warmste DJ’s een plaatje aanvragen! Verschillende klassen zullen ook hun zelfgemaakte producten verkopen en dat allemaal ten voordele van MPI Oosterlo vzw.

Maar er is meer. “Elk jaar krijgt MPI Oosterlo vzw onze ‘verloren voorwerpen’ van het voorbije schooljaar. Zij zijn elk jaar ontzettend blij met deze kledij. Sommige leerlingen van onze BVL-klassen gaan zelfs een handje helpen in Oosterlo tijdens de projectweek voor de kerstvakantie,” aldus de leerlingenraad. “Toen wij vroegen of wij nog iets extra zouden kunnen doen, lieten zij ons weten dat ze nog extra kledij kunnen gebruiken. Vooral jongenskledij maat 164 en 176 en maten S tot L hebben zij onvoldoende.”

“Vandaar een warme oproep: ligt er nog een trui, jas, broek, … in de kast die niet meer gedragen wordt? Breng het dan binnen op de Kerstmarkt For Life bij het MPI-kraampje. Jullie maken er heel wat jongens blij mee!”

Meer informatie over alle Warmste Acties die op onze scholen georganiseerd worden, kan je vinden op www.silaforlife.be.