Eerste editie Sila Urban Trail groot(s) succes

“Voorlopig (!) staat de teller op 3.600 euro voor de drie goede doelen!”

De voorbije schooljaren werden er op de verschillende vestigingsplaatsen van Sila Westerlo verscheidene evenementen georganiseerd ten voordele van De Warmste Week, de benefietactie van Studio Brussel. “Dit jaar zagen we het echter nog groter! Naast alle warme initiatieven op onze vestigingsplaatsen, organiseerden we dit jaar ook een schooloverstijgende actie,” aldus de Warmste Week actiegroep van Sila Westerlo.

Met dank aan Middenstand Westerlo organiseerde de school de allereerste Sila Urban Trail Westerlo. ‘Urban Trails’ werden de afgelopen jaren bijzonder populair dankzij leuke looproutes door o.a. Mechelen en Antwerpen. Westerlo kon dus niet achterblijven!

En het werd een succes!

Zo’n 400 lopers en wandelaars kwamen op de zonnige zondagnamiddag opdagen om het parcours van de Westelse Urban Trail te ontdekken.

Het was een gevarieerde route die de lopers en wandelaars niet alleen door de schoolgebouwen van de Sila Bovenschool en Middenschool Westerlo bracht, maar het parcours liep ook door De Beeltjens, het centrum van Westerlo, het Riet, Café Boswachtershuisje, de theaterzaal van Kunst en Geest vzw (De Krekke), de tuin van Orangerie & Hotel Geerts, de winkel van Mon Shoe en de fitnessruimte van Woods Westerlo.

Op de route waren er ook enkele verrassingen voor de lopers. “Bij de start werden we enthousiast uitgewuifd, maar in de kelder van het J-blok van de Sila Bovenschool was het even schrikken. De gang hing vol rook en spots waardoor we dachten dat we in een gekke combinatie van een rave en een spookhuis waren beland,” aldus Jan Valgaeren, één van de vele lopers. “Overal waar we passeerden hoorden we hartverwarmende aanmoedigingen en begroetingen van seingevers en supporters.”

“Om nog maar te zwijgen over de heerlijke, doldwaze bende die ons verwelkomde in de theaterzaal van Kunst en Geest…”

Naast de urban trail waren er ook een aantal randactiviteiten voorzien. In Het Warmste Café was iedereen (sporter of supporter) welkom om iets te drinken of te eten en op De Warmste Markt werden spulletjes verkocht die de leerlingen van Sila Westerlo zelf gemaakt hadden.

Maar wat hebben deze acties opgebracht? “Tot nu toe hebben we al zeker 3.600 euro kunnen inzamelen voor onze drie goede doelen,” aldus de organisatie. “Dat bedrag gaat de komende week echter nog stevig stijgen wanneer we ook weten wat de opbrengst van het eten, drinken, de rospotten, de grime, … zal zijn.”

“De eerste Sila Urban Trail was alleszins een groot(s) succes en het smaakt naar meer!”

De drie goede doelen waarover de opbrengst van de Sila Urban Trail zal verdeeld worden zijn To Walk Again, Zero Plastic Rivers vzw en Poezencentrale Mol. To Walk Again biedt kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke beperking (en hun entourage) laagdrempelige en aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten aan via (eigen) aangepaste accommodatie en materialen. De organisatie biedt daarnaast een uniek en innovatief revalidatieconcept aan. In de strijd tegen de “plastic soep” zet Zero Plastic Rivers vzw alle middelen in om de plasticvervuiling van rivieren drastisch te verminderen. Poezencentrale Mol zet zich dan weer in voor de opvang van zwerfkatjes en gedumpte huiskatjes in nood.

Meer info over al onze acties voor De Warmste Week kan je vinden op www.silaforlife.be.