Sila Urban Trail schenkt 6.720,44 euro aan De Warmste Week

De voorbije schooljaren werden er op de verschillende vestigingsplaatsen van Sila Westerlo verscheidene evenementen georganiseerd ten voordele van De Warmste Week, de benefietactie van Studio Brussel. “Dit jaar zagen we het echter nog groter! Naast alle warme initiatieven op onze vestigingsplaatsen, organiseerden we dit jaar ook een schooloverstijgende actie,” aldus de Warmste Week actiegroep van Sila Westerlo.

Met dank aan Middenstand Westerlo organiseerde de school de allereerste Sila Urban Trail Westerlo. ‘Urban Trails’ werden de afgelopen jaren bijzonder populair dankzij leuke looproutes door o.a. Mechelen en Antwerpen. Westerlo kon dus niet achterblijven!

Het was een gevarieerde route die de lopers en wandelaars niet alleen door de schoolgebouwen van de Sila Bovenschool en Middenschool Westerlo bracht, maar het parcours liep ook door De Beeltjens, het centrum van Westerlo, het Riet, Café Boswachtershuisje, de theaterzaal van Kunst en Geest vzw (De Krekke), de tuin van Orangerie & Hotel Geerts, de winkel van Mon Shoe en de fitnessruimte van Woods Westerlo.

En het werd een succes! Zo’n 400 lopers en wandelaars kwamen op de zonnige zondagnamiddag opdagen om het parcours van de Westelse Urban Trail te ontdekken.

De totale opbrengst van deze actie is dan ook niet mis! Maar liefst 6.720,44 euro kan er geschonken worden aan De Warmste Week!

De drie goede doelen waarover de opbrengst van de Sila Urban Trail zal verdeeld worden zijn To Walk Again, Zero Plastic Rivers vzw en Poezencentrale Mol.

To Walk Again biedt kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke beperking (en hun entourage) laagdrempelige en aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten aan via (eigen) aangepaste accommodatie en materialen. De organisatie biedt daarnaast een uniek en innovatief revalidatieconcept aan. In de strijd tegen de “plastic soep” zet Zero Plastic Rivers vzw alle middelen in om de plasticvervuiling van rivieren drastisch te verminderen. Poezencentrale Mol zet zich dan weer in voor de opvang van zwerfkatjes en gedumpte huiskatjes in nood.

Tot volgend jaar!

Meer info over al onze acties voor De Warmste Week kan je vinden op www.silaforlife.be.