SILA Urban Trail haalt 5.000 euro op voor vier goede doelen

Na enkele jaren van afwezigheid, stond op zondag 5 maart 2023 de tweede editie van de SILA Urban Trail op het programma. Wandelaars, lopers en supporters waren van harte welkom in en rond de SILA-scholen om zo het goede doel te steunen.

“SILA Westerlo is een school met een warm hart én we dragen sportiviteit hoog in het vaandel. Een urban trail organiseren – met dank aan Middenstand Westerlo – doorheen onze scholen en verschillende gebouwen in Westerlo ten voordele van het goede doel past daarom helemaal bij ons Samen Sila-DNA,” aldus de organisatie.

De SILA Bovenschool Westerlo werd het centrum van de sportieve dag. Aankomst en finish waren hier, maar er was ook randanimatie te vinden in de vorm van een Urban Trail Café, kinderanimatie, een vrij podium en een Urban Trail Markt waar tweedehandsspulletjes en creaties van onze leerlingen verkocht werden t.v.v. de verschillende goede doelen.

De leerlingen van SILA Bovenschool Westerlo konden zelf kiezen naar welke goede doelen de opbrengst van deze tweede editie van de Urban Trail ging.

Uiteindelijk viel de keuze op de ‘Vereniging voor Kleine Superhelden’, ‘Huis van het Kind’ (regio Westerlo), ‘Akabe de Pioen’ (Geel) en het solidariteitsfonds van onze school.

De vzw ‘Vereniging voor Kleine Superhelden’ schenkt dagboekjes aan alle kindjes die op de afdeling neonatologie moeten verblijven in verschillende ziekenhuizen. ‘Huis van het Kind’ biedt financiële hulp voor gezinnen en jongeren, zorgt voor ontmoetingen en vrije tijd, helpt bij opvoeden en biedt hulp voor welzijn en gezondheid. ‘Akabe’ – of anders kan best – is een scoutswerking die zich richt op kinderen en jongeren met en zonder een beperking.

Ondanks het mindere weer waren er 552 wandelaars en lopers van de partij.

In totaal bracht de tweede editie van de SILA Urban Trail maar liefst 5.000 euro op!

Dat bedrag werd over de vier goede doelen verdeeld zodat aan iedereen een cheque van 1.250 euro kon overhandigd worden. Een fantastisch resultaat!