Iedereen zorgt voor iedereen

Tijdens de examenperiodes nemen de leerlingen van het tweede jaar B-stroom deel aan drie verschillende projecten. Het eerste project ging over ‘solidariteit’ en vond plaats tijdens de week voor de kerstvakantie.

“Solidariteit is een gevoel van samenzijn, iemand verder helpen. We zijn op zoek gegaan naar een aantal organisaties in Westerlo (en omgeving) die onze leerlingen dit gevoel kunnen bijbrengen,” aldus organisator Bert Buntjens.

De organisaties die dit jaar hun samenwerking hebben verleend zijn MPI Oosterlo, gemeente Westerlo, Natuurpunt Westerlo, WZC Parel der Kempen, Kinderdagverblijf ‘Het Pareltje’ en streekmuseum ‘Zuiderkempen’. Ook hebben de leerlingen al enkele voorbereidingen getroffen voor de jaarlijkse SILA-kerstmarkt waar ze hun werkjes verkopen voor het goede doel.

Enkele leerkrachten, maar vooral de verschillende organisaties, hebben de leerlingen begeleid tijdens deze activiteiten.  Tegelijk zorgden zij ervoor dat onze leerlingen op een positieve manier in contact kwamen met solidariteit en vrijwilligerswerk.