#WijzeMediaWeek: een terugblik

Vandaag valt het doek voor de #WijzeMediaWeek van de Middenschool in Westerlo. Deze week stond in het teken van het bewust omgaan met (sociale) media zowel online als offline. Naast de doortocht van “Mobieltje“, onze geweldige mascotte, stonden er nog een hoop andere activiteiten op het programma.

Tijd voor een terugblik!

Tijdens de gsm-luwe dagen slaagden 26 klassen erin om de gsm een hele dag achterwege te laten. 550 leerlingen leverden hun gsm in (en kregen hem ook heelhuids terug). Slechts zes leerlingen misten hun gsm te hard en kwamen hem uiteindelijk toch terug afhalen…

In de refter werd op maandag en vrijdag goede gsm-etiquette beloond! Ruim 800 leerlingen kregen hiervoor een extraatje bij hun lunch.

De Facebook-pagina van onze school werd deze week extra goed bekeken dankzij de mediawijze afbeeldingen, filmpjes en artikels die er geplaatst werden voor leerlingen, leerkrachten én ouders.

Tijdens het WK (Westels Kampioenschap) gsm-werpen werden er worpen genoteerd tussen 4 en 56 meter. Bijzondere vermeldingen zijn er voor Sander Menten (2fW) en Sam Sprengers (leerkracht) voor wie de speelplaats niet lang genoeg bleek te zijn…