Eerstejaars leren alles over de dode hoek

Alle 360 leerlingen in het eerste jaar van de Sila Middenschool Westerlo namen deze week deel aan een project over de dode hoek dankzij BE-Trans. Het transportbedrijf plaatste een ganse week een vrachtwagen (truck en oplegger) aan het kantoor van de toeristische dienst van Westerlo.

Via een filmpje kregen de leerlingen meer uitleg over dit probleem, daarna ontdekten ze met voorbeelden uit het dagelijkse leven de gevaren die verbonden zijn aan de dode hoek. De leerlingen gingen zelf ook eens in deze gevaarlijke zone staan en kregen tips om hier veilig mee om te gaan. Ze namen ook een kijkje in de cabine van de vrachtwagen zodat ze door de ogen (én spiegels) van de bestuurder konden zien wat die dode hoek nu precies is.

“BE-Trans en Sila Westerlo hopen hiermee de dode hoek kenbaar te maken bij onze twaalfjarigen. Wie weet kunnen we hierdoor ooit een leven redden, al zullen we het laatste nooit weten,” aldus Niels Vermeulen van Sila Westerlo. “Onze dank gaat ook uit naar de gemeente Westerlo voor de unieke locatie waar dit project kan plaatsvinden.”