Echte mooimakers bij 1pW

Tijdens de laatste les van het schooljaar gingen de leerlingen van 1pW voor het keuzegedeelte wetenschappen de straten op voor Mooimakers. In de straten rond de SILA Middenschool Westerlo gingen ze op zoek naar zwerfvuil. Deze actie sluit aan bij het ecologieproject dat de leerlingen in de loop van het schooljaar behandelen.

Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. De OVAM is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen- en bodemsaneringsbeleid in Vlaanderen. Fost Plus is verantwoordelijk voor de inzameling en recyclage van huishoudelijke verpakkingen in België. De lokale overheden zijn verantwoordelijk voor de openbare netheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVG).