Milieu en duurzaamheid in de middenscholen

De leerlingen van het keuzegedeelte ‘Maatschappij en Welzijn’ (theoretisch) hebben tijdens de lessen ‘Milieu en duurzaamheid’ en ‘Filosoferen’ een project gedaan en dat met ondersteuning van ‘Economie en organisatie’. Stevig vakoverschrijdend dus en dat zowel in de Sila Middenschool Westerlo als Oosterwijk.

Na afloop van de theorielessen mochten ze zelf een project naar keuze uitwerken rond duurzaamheid en milieu.

  • Het merendeel van de leerlingen heeft iets gemaakt en verkocht op de kerstmarkt van de Sila Middenschool Westerlo. Biokoekjes, kaarsen in oude kopjes met gerecycleerd kaarsvet, kerstmannetjes uit hout, voederbakjes voor vogels uit oude flessen, …
  • Een andere groep leerlingen heeft zelf een actie op poten gezet. Zo werd er een opruimactie georganiseerd om en rond de school via mooimakers.be.
  • Er was ook nog het “mini-poster project” waar ze met zelfgemaakte collages en slogans o.a. de leerlingen die met de fiets naar school komen, willen motiveren en bedanken.
  • Tenslotte was er ook nog een project waar de leerlingen door bollen te kleven iedereen eraan wil herinneren om de kranen dicht te draaien en de lichten te doven als ze de ruimte verlaten.