Met fluo naar de cinema

De SILA Middenscholen besteden jaarlijks bijzonder veel aandacht aan zichtbaar zijn in het verkeer. Zo worden er verschillende (online)acties georganiseerd om het belang hiervan duidelijk te maken of om de leerlingen, die goed zichtbaar naar school komen, te belonen.

Vanochtend stond de volgende actie op het programma in de SILA Middenschool Westerlo: alle leerlingen, die met een fluorescerend accessoire op school aankwamen, kregen van de begeleiders van de leerlingenraad een wedstrijdkaartje. Deze leerlingen konden hun naam en klas hierop noteren om zo kans te maken op een gratis bioscoopticket geschonken door Studio Geel.

Een onschuldige hand trok 9 namen uit de doos. Marthe (1dW), Luna (1jW), Milan (1kW), Nette (1oW), Josefien (2aW), Romy (2bW), Olivia (2gW), Lars (2hW) en Tristan (2oW) ontvangen elk een bioscoopticket!

Extra aandacht besteden aan zichtbaarheid in het verkeer blijft enorm belangrijk. Dat bewijzen ook de cijfers. Tijdens deze actiedag kwamen immers slechts 90 leerlingen extra zichtbaar naar onze school. Dat is verschrikkelijk weinig terwijl het belang hiervan door veel studies bewezen is…