Spelend leren ondernemen met Top Team

Onder het motto “spelend leren ondernemen” richt de Top Team organisatie in samenwerking met de Vlaamse hogescholen reeds 25 jaar ondernemende projecten in. Meer dan 400 Vlaamse scholen, hogescholen en universiteiten maakten zo op een motiverende manier kennis met het bedrijfsleven en de studies die daarbij horen.

“De vraag naar meer economische en financiële geletterdheid in het onderwijs is groot en bovendien is er een diepe kloof in financiële (voor)kennis tussen leerlingen onderling. Daarom wordt elk Top Team project steeds (ter plaatse) intensief begeleid door ervaren ondernemers met een ruime onderwijservaring, zodat het voor alle deelnemende leerlingen en studenten een leuke en leerrijke beleving wordt,” aldus de organisatie.

Vandaag was het de beurt aan onze leerlingen van het tweede jaar die gekozen hebben voor de basisoptie ‘Economie & Organisatie‘! Onder begeleiding van Rob Frederix (Top Team) gingen ze in groepjes de uitdaging aan een product te verkopen en zoveel mogelijk winst te maken. Ze moesten daarbij een aantal keuzes maken betreffende prijs, reclame, winstmarge, …

Het winnende team bestaat uit Imke Van den Eynde, Charlotte Van Bael, Lore Maes en Sibren De Wever (allen 2mW). De bekroning met filmtickets was de kers op de taart!