Merci dat jij gezien wil worden

De dagen worden korter, de wintertijd is reeds begonnen: de komende maanden fietsen onze leerlingen weer in de schemering naar school. Om verkeersveiligheid in de kijker te zetten organiseerde de leerlingenraad van de SILA Middenschool Westerlo vandaag een heuse fluo-actie. Daarmee proberen we iedereen ervan te overtuigen om meer op te vallen in het verkeer. Da’s zeker nodig want uit onze steekproef bleek dat slechts 1 kind op 5 fluo draagt.

Dat kan dus nog veel beter!

Elke leerling die goed zichtbaar naar school kwam werd beloond met een welgemeend mercietje. Fluorescerende kledij of accessoires maken je beter zichtbaar in het verkeer en voorkomen dat weggebruikers je niet of te laat zien.

Helaas mochten we maar 108 chocolaatjes uitdelen. Er is dus nog werk aan de winkel!

Daarnaast stelden we ook hun verkeerskennis op de proef met een korte quiz. Alle leerlingen konden deelnemen en wie alle vragen juist beantwoordde, maakte kans op een cadeaubon. 39 van de 115 leerlingen behaalden de maximumscore.

Daaruit werden twee gelukkige winnaars getrokken: Brent Sterckx (1fW) en Roos Van Lommel (2dW). Proficiat!

Er volgen tijdens deze donkere wintermaanden zeker nog onaangekondigde fluo-acties. Breng jij de komende weken wat meer licht/fluo in het straatbeeld? Zo maken we samen onze schoolomgeving net wat veiliger!