Een gigantisch schrijfteam voor mensenrechten

Vandaag transformeerden ruim duizend scholen tot één gigantisch schrijfteam voor mensenrechten. Meer dan 100.000 leerlingen schreven brieven voor mensen die onterecht gevangen zitten of ander onrecht meemaken.

Wereldwijd worden personen onterecht gevangengezet, bedreigd of mensonwaardig behandeld. Op de Schrijf-ze-VRIJdag komen scholen extra voor hen op. Niet alleen in België, maar over de hele wereld en het hele jaar door schrijven mensen brieven om gerechtigheid te eisen.

In de SILA Middenscholen schreven we voor Aleksandra Skochilenko, een Russische kunstenares. Zij zit in de gevangenis omdat ze protesteerde tegen de oorlog in Oekraïne, o.a. door prijskaartjes in een supermarkt te vervangen door weetjes over de oorlog.

De leerkrachten godsdienst en mens & samenleving gaven de leerlingen op voorhand de nodige info over Amnesty International en over het thema van deze editie.