Red Star Line: “Kippenvel! Genieten! Helemaal top!”

Na het overdonderende succes van onze schooluitstap naar ‘40-45‘ in 2018 en ‘Daens‘ in 2022 was het een must om dat succesverhaal nog eens te hernemen met de derde spektakelmusical van Studio 100 in hun pop-up theater in Puurs.

De eerste plannen voor een bezoek aan ‘Red Star Line’ werden al gesmeed in september 2022, enkele maanden na het bezoek aan ‘Daens’. Het is immers belangrijk om nog voor de start van de ticketverkoop voor scholen al te weten hoeveel kaarten er moeten gereserveerd worden. De schoolvoorstellingen in het Studio 100 Pop-Up Theater zijn immers gegeerd waardoor we onze 950 plaatsen meteen moeten kunnen vastleggen wanneer de tickets in verkoop gaan…

Een paar maanden later waren de tickets geregeld en kon er gestart worden met de voorbereidingen. Gelukkig had het team ondertussen al enige expertise opgebouwd na de ervaringen met ’40-45′ en ‘Daens’.

Vandaag, donderdag 12 oktober 2023, ruim een jaar na het bezoek aan ‘Daens’, was daar dan eindelijk de dag dat we onze leerlingen konden laten genieten van een onvergetelijke musicalervaring!

Musicalacteur Michiel De Meyer, die tijdens onze voorstelling de hoofdrol van Jan Leemans vertolkte, had – speciaal voor ons! – een filmpje gemaakt om ons te verwelkomen:

Om de leerlingen verder goed voor te bereiden op de voorstelling, werd de gewone lesdag vervangen door een heuse ’Red Star Line′-dag. In de voormiddag werd iedereen klaargestoomd voor de show aan de hand van filmpjes, een presentatie en klasgesprekken over migratie vroeger en nu, theatertechnieken en -codes en de musical zelf.

’s Middags bracht de indrukwekkende buscolonne – maar liefst 17 stuks! – de 965 leerlingen en leerkrachten van het eerste en tweede jaar van de SILA Middenscholen Westerlo en Oosterwijk naar Puurs. Het was impressionant om te zien hoe onze middenscholen meer dan de helft van de zaal vulden.

DE LEERLINGEN WERDEN OVERDONDERD DOOR DE GROOTSE, ruim TWEE UUR DURENDE VOORSTELLING.

Al was het ook niet eenvoudig om geconcentreerd te blijven na twee lange technische storingen – het blijft een zéér complexe show met heel veel bewegende (decor)elementen – waardoor de voorstelling uiteindelijk één uur later gedaan was dan voorzien… De leerlingen lieten het niet aan hun hart komen en beloonden de cast na afloop met een oorverdovend applaus.

Na afloop was iedereen – sommigen pinkten zelfs nog een traantje weg – laaiend enthousiast. 80% van de leerlingen en begeleiders gaven de voorstelling meer dan 8/10. Voor 73% van de aanwezigen is het zelfs zo dat ze door de musical ’Red Star Line′ meer zin hebben gekregen om meer naar het theater te gaan.

OF ZOALS IEMAND HET tof WIST TE VERWOORDEN: “Ik ben normaal niet zo van de theaters, maar jullie hebben er echt verandering in gebracht. Ik vond het geweldig!”

Een kleine greep uit de honderden (!) positieve reacties:
– “Supergoed geacteerd! Dankjewel voor de leuke voorstelling! Heb er echt van genoten!” (Noa)
– “Ik vond het een superleuke show met heel goede acteurs en actrices. Vooral Gust!” (Mirthe)
– “Het was een heel leuke voorstelling en heel spannend op sommige stukken. Goed gedaan!!!” (Michelle)
– “Ik vond het een heel mooie voorstelling! Dit was de tweede keer dat ik deze musical zag en ik vond hem weer helemaal top.” (Caro)
– “Ik vond de voorstelling echt fantastisch! Prachtig dat er ook in de achtergrond dingen gebeuren terwijl de hoofdrolspelers ook hun ding aan het doen zijn.” (Floris)
– “Prettige, verrassende wending tegen het einde van het verhaal. Blij met de (min of meer) happy ending!”
– “Ik vond het een heel mooie show! Ik ga tickets vragen voor mijn verjaardag om hem nog eens te gaan kijken! Ik vond de liedjes en de dansjes heel mooi en ben echt fan van iedereen die er in meespeelt!” (Finne)
– “Heel leuke musical! Eerst was ik helemaal geen fan van musicals, maar deze heeft mij van gedacht doen veranderen.” (Jens)
– “Het was een heel leuke ervaring om zo eens een theater mee te maken. Ze hebben het allemaal supergoed gedaan!” (Lena)
– “Ik vond de show heel leuk! En ik vond dat de hele cast echt zo goed kon acteren! Superleuk, ik ga zeker nog eens naar een musical!” (Sia)
– “Leuke voorstelling! Zeker om nog eens te herhalen! Was leuker dan verwacht!” (Fien)
– “Ik vond het een heel leuke ervaring! Voor de eerste keer naar een musical! Ik heb meer zin gekregen om naar een musical te gaan! Dankjewel voor een prachtig spektakel!” (Zoë)
– “Ik vond het een heel leuke musical ook omdat de tribunes bewegen en de koptelefoons waren ook goed bedacht. Ik vond het zeker de moeite waard, zeker tof voor te doen! Ik zou het zeker opnieuw doen!”
– “Het was een fantastische musical met topacteurs en leuke, spannende muziek. Ik heb er heel hard van genoten!” (Janne)
– “Alles was gewoon echt cool. De muziek, het acteren en de kostuums waren gewoon geweldig om te zien. Echt een musical die ik kan aanraden!” (Aniha)
– “De voorstelling was prachtig, de geschiedenis van mensen die van Antwerpen naar de nieuwe wereld gaan is zeer mooi. De drama’s gemengd met de muziek was een heel mooie combinatie.” (Staf)
– “De musical was SUPERLEUK!!! Spijtig van de technische storingen, maar de verhaallijn was superintrigerend! Voor een eerste keer zo’n theaterspektakel zien, dat is echt fantastisch!” (Celine)
– “Het was een zeer mooie musical. Ik heb er echt van genoten. Het was echt één van mijn leukste ervaringen ooit. Jullie kunnen ook supermooi zingen en dansen. De bewegende tribunes waren ook echt heel leuk.” (Maité)
– “De show was supertof, een heel leuke ervaring! De acteurs en actrices waren heel goed en ik werd helemaal meegesleurd in het verhaal door de tribunes! Bedankt voor deze toffe ervaring en doe de groetjes aan Gust!” (Seb)
– “Het was een zeer mooie voorstelling. De bewegende tribunes en het systeem met de koptelefoon was goed. Ik voelde dat ik echt mee in het verhaal zat door de acteurs en actrices, super gedaan!” (Sien)
– “Ik vond het spectaculair en heel mooi, het was ook leuk om mee te maken met de bewegende tribunes en de hoofdtelefoon, het gezang was ook heel mooi, de bliksem was heel leuk!” (Charlotte)
– “Het was een GEWELDIGE musical , nu wil ik dit soort dingen echt meer gaan kijken. Het draaien van de tribune maakt het extra speciale ervaring. De cast was superindrukwekkend! Ik heb echt respect voor hen. Jullie zijn geweldig bezig!” (Fleur)
– “Het duet tussen Free en Lotte was een echt kippenvelmomentje! Zo mooi!!! Een dikke proficiat aan de ganse crew!!!”
– “Het verhaal was heel leuk en zeker met de koptelefoons en bewegende tribunes is het nog leuker, bijvoorbeeld bij de storm leek het of je echt in de storm zat. Ik vond het personage van Gust ook heel leuk en dat er een paar dingen anders zijn als de vorige keer. Mensen die de musical dan al hebben gezien kennen hem nog niet helemaal en het verhaal wordt daardoor veel meer aangevuld waardoor je het ook beter begrijpt ook heel goed geacteerd! Ook Martha moet wel lef hebben om je zomaar te durven laten vallen. Ik zou wel een beetje bang zijn. Ik heb erg genoten van de voorstelling en zou het andere mensen absoluut aanraden om de musical ook te komen kijken.”
– “Het was leuk om zo’n musical te bekijken. Het was een mooi geheel, goed uitgewerkt. Ik ben blij dat we dit hebben kunnen ervaren. Ik heb ervan genoten!” (Juul)