Daens: “Prachtig, emotioneel, genieten!”

Na het overdonderende succes van onze schooluitstap naar ‘40-45‘ in 2018, was het een must om dat succesverhaal ooit nog eens te hernemen. Enige tijd later ging de hernieuwde versie van de musical ‘Daens’ op 21 februari 2020 in première in hetzelfde Studio 100 Pop-up Theater. Enkele leerkrachten waren tijdens die eerste run van de musical in Puurs zo laaiend enthousiast dat er meteen plannen werden gesmeed en even later tickets werden besteld om met de volledige eerste graad van de SILA Middenscholen Westerlo en Oosterwijk te gaan kijken.

Even later viel de (culturele) wereld helemaal stil…

Zodra het weer kon, nam iedereen de draad weer op en vanuit Studio 100 kreeg de school het nieuws dat alle schoolvoorstellingen werden verplaatst naar schooljaar 2021-2022.

Vandaag, donderdag 5 mei 2022, was daar dan eindelijk de dag dat we onze leerlingen konden laten genieten van een onvergetelijke musicalervaring!

Musicalacteur Martijn Claes, die tijdens onze voorstelling de rol van Pieter Daens vertolkte, had – speciaal voor ons! – een filmpje gemaakt om ons te verwelkomen: 

 

Om de leerlingen verder goed voor te bereiden op de voorstelling, werd de gewone lesdag vervangen door een heuse ’Daens′-dag. In de voormiddag werd zo iedereen klaargestoomd voor de show aan de hand van filmpjes, een presentatie en klasgesprekken. ’s Middags bracht de indrukwekkende buscolonne – maar liefst 16 stuks! – de 946 leerlingen en leerkrachten naar Puurs. Het was impressionant om te zien hoe onze middenscholen meer dan de helft van de zaal vulden.

DE LEERLINGEN WERDEN OVERDONDERD DOOR DE intieme, maar ook grootse TWEE UUR DURENDE VOORSTELLING.

Na afloop was iedereen – sommigen pinkten zelfs nog een traantje weg – laaiend enthousiast. 86% van de leerlingen en begeleiders gaven de voorstelling zelfs meer dan 8/10. Voor 82% van de aanwezigen is het zelfs zo dat ze door de musical ’Daens′ meer zin hebben gekregen om meer naar het theater te gaan.

Of zoals iemand het zo mooi wist te verwoorden: “Wat een topvoorstelling was dit! Mijn eerste echte ervaring met musical, maar ik ben verkocht!”

Een greep uit de overige reacties:
– “Ik vond het echt geweldig! De acteurs waren goed en de voorstelling zelf was prachtig. Ik wil dit zeker nog eens doen :-)”
– “WAUW! Zeer mooi! Respect naar de hele cast!” (Fleur)
– “Ik vond het een heel mooie en speciale ervaring! Super goed gedaan!” (Nore)
– “Ik vond het theater zeer goed het was geweldig om deze belevenis te mogen meemaken!” (Hille)
– “Ik vond dit een hele leuke voorstelling, ook hele leuke personages en echt goed geacteerd.” (Lore)
– “Ik vond het echt superleuk en zou het supersuperleuk vinden als ik nog eens zou kunnen komen. Alleen het Frans verstond ik niet maar dat was niet zo erg… Iedereen heeft het geweldig gedaan!”  (Lili/Michelle)
– “Ik vond het echt top! Maar wow, Free wat kan jij mooi zingen!”
– “Ik vond het heel mooi en het laat je stilstaan hoe de mensen vroeger hebben geleefd.”
– “Het was een leuke ervaring en ook goed om te weten te komen over hoe het vroeger eraan toe ging. En te zien hoe erg het eigenlijk was. Het verhaal was goed in elkaar gestoken.”
– “Prachtig, emotioneel, genieten!”
– “Ik vond de voorstelling echt keitof. Het is echt een aanrader om naar te gaan kijken. Het was echt geweldig!”
– “Supergoed gedaan! Was heel mooi! Ik wil nog eens komen kijken!” (Falke)
– “Ik vond het echt een goede voorstelling. De acteurs deden het allemaal super goed” (Dieuwke)
– “De tofste musical ooit.”
– “Wat een topvoorstelling was dit. Mijn eerste echte ervaring met musical, maar ik ben verkocht! Dankjewel en dikke merci aan alle acteurs en mensen achter de schermen!” (Marie)
– “Ik vond het een heel mooie musical, ook dat de tribunes draaien. Daarnaast was het heel goed geacteerd. Ik ben al vaak naar een musical geweest (de Ketnet-musicals) maar dit overtreft het. Zelf hou ik ook van acteren dus dit was voor mij gewoon de max. De hoofdtelefoons waren ook geweldig: je hoorde alles perfect. De musical was gewoon perfect!” (Yarne)
– “Ik vond de voorstelling indrukwekkend vooral omdat het je doet nadenken over de realiteit van vroeger. Ook de acteurs en actrices hebben het FANTASTISCH gedaan.” (Fiene)
– “Echt een supergoede musical. Ik zou deze musical echt tien keer kunnen gaan zien. Ook de cast! Echt een topperformance. Een 10/10 op deze musical.”
– “De show was echt geweldig! De bewegende tribune gaf ook echt een heel leuk effect! Zou de show graag nog een keertje kijken!”
– “Ik vind het supercool met die koptelefoon en ook de bewegende tribunes!” (Nano)
– “Ik vond het een superleuke voorstelling! Ik ben een enorme fan van Jelle dus: Jelle, je hebt het super gedaan!” (Lentl)
– “Jullie hebben het SUPER gedaan! Wat een voorstelling. Ik kom zeker nog eens terug!!!” (Lowie)
– “Ik heb zo van de musical genoten! Wat jullie allemaal moeten doen tijdens een musicalvoorstelling heel de tijd zonder een pauze. De moed die ieder van jullie heeft om op een podium te gaan voor een groot publiek, ik zou het zelf nooit durven!” (Lore)
– “Ik heb echt heel erg genoten van de musical! Het was heel goed geacteerd en de liedjes werden met gevoel gezongen. De belichting, decoratie en special effects waren ook echt supercool. Het verhaal was heel interessant. De rijdende tribunes waren echt geweldig!!!” (Elena)
– “Ik vond het een geweldige musical. Mijn musicalleerkracht, Rudi Giron, deed erin mee, dus dat was ook superleuk. De zang en het spelen was geweldig. De bewegende tribunes waren spectaculair. De speciale effects zoals het vuur, het vuurwerk, de lichten, … waren ook echt super. Het verhaal was ontroerend en pakkend. Ik vond het geweldig om dit mee te maken. Ik doe zelf ook musical en hopelijk geraak ik ooit zo ver.”
– “Ik vond dit zo goed allemaal! Keigoed gedaan, maar Free stak er wel bovenuit! Ik vond de muziek ook geweldig. En ook een applausje voor de techniek die keigoed was. En de kindjes ook dikke proficiat! Ik hoop dat Studio 100 nog veel van zo’n spektakels gaat maken.”
– “Ik vond de voorstelling echt geweldig! Door deze voorstelling wil ik de film zien en vaker naar een theater gaan.” (Freya)
– “Het was de beste voorstelling dat ik ooit heb meegemaakt.” (Levi)
– “Ik vond de musical echt heel leuk. Ik wil graag ook eens in een musical meedoen. Ik hoop dan ook dat dat ooit eens lukt en dat ik mijn droom kan vervullen. En dat ik ook ooit zo goed word als jullie. Heel veel succes met jullie volgende optredens en nog meer!” (Marie)