Tweedaags cultuurbad voor 2B’ers

Tijdens de proefwerkenperiode van Pasen stond voor de leerlingen van het tweede jaar B-stroom hun tweede project van dit schooljaar op het programma. Na het solidariteitsproject in december werden de tweedejaars nu ondergedompeld in de culturele wereld.

DE LEERLINGEN LEERDEN VOORAL DE WERELD VAN HET THEATER KENNEN. NIET ALLEEN DOOR NAAR EEN VOORSTELLING TE GAAN KIJKEN, MAAR OOK DOOR ZELF THEATER TE MAKEN!

Tijdens de eerste dag kregen de leerlingen twee workshops van Mooss vzw voorgeschoteld. Bij de “Soap”-workshop leerden de leerlingen werken met grote emoties, werd er gescholden met fruit en groenten (“Vuile mango!”), stond er een gevecht in slow motion op het programma en werd de techniek achter dé perfecte “theater-klets-tegen-het-gezicht” onthuld en ingeoefend.

De andere workshop – “Actie!film” – was meer op beweging en het audiovisuele gericht. Met behulp van een iPad werd de stuntman in de leerlingen naar boven gehaald. Een workshop over filmen en actie, durven en doen. Hoe leg je bewegingen vast? Hoe maak je een flitsende clip?

ENKELE DAGEN LATER WAS HET TIJD OM zelf een voorstelling te beleven.

Op de tweede dag van het project stond immers een bezoek aan Antwerpen op het programma. In de voormiddag maakten de leerlingen in groepjes een theaterwandeling met fotozoektocht doorheen de Antwerpse Theaterbuurt. In de namiddag stond de prachtige voorstelling “Mise en Place” van cie barbarie en Theater Stap op het programma in hetpaleis.

HET RESULTAAT: OVERAL LACHENDE GEZICHTEN, STERK ACTERENDE LEERLINGEN EN VOORAL VEEL ENTHOUSIASTE JONGEREN!